بررسی انواع نمای ساختمان به شکل مدرن و ساده

از زمان‌های قدیم نمای ساختمان در معرض دید بیشتری بوده است و از اولویت زیادی نیز برخوردار است؛ همانطور که می‌دانید جذابیت جلوه‌های بصری نما ساختمان در زمان اولین دیدار تاثیر به‌سزایی در دید مراجعه کنندگان می‌گذارد.
نمای ساختمان که به انگلیسی به صورت Building Facades نوشته می‌شود، به نمای بیرونی ساختمان گفته می‌شود که بیشترین جلوه را به ساختمان می‌دهد؛ از این رو کلمه نما (Facade) در اصل ریشه در کلمه ایتالیایی facciata دارد. نماهای ساختمانی در کنار سقف، یکی از مهم‌ترین عناصر ساختمان است، زیرا انواع نمای ساختمان به عنوان یک مانع اولیه در برابر عوامل جوی خارجی مانند باد و باران، برف، آفتاب و غیره است.

با توجه به مواردی که در بالا اعلام کردیم، استفاده از یک طرح نمای ساختمان که از خطرات نام برده حفاظت کند باید در اولویت شما قرار گیرد، البته همین مورد در عین حال حفاظت از ساختمان باعث جلوگیری از هدر رفتن انرژی و کاهش هزینه‌های جانبی ساختمان نیز می‌شود.

از این رو ما در شرکت امیران نما تصمیم گرفتیم تا با معرفی بهترین آجر نما و انواع نمای ساختمان و اعلام بهترین نماهای آپارتمانی و ویلایی در سال ۲۰۲۴، در راستای خریدی بهتر به شما کمک کنیم؛ البته تنها این موارد نیستند و مواردی همچون نمونه پروژه‌های طراحی شده نماهای ساختمانی نیز در این صفحه مورد بررسی قرار خواهند گرفت و به طور نسبتا کاملی مورد مقایسه قرار می‌گیرند.

نمای ساختمان

نمای بیرونی ساختمان

نمای بیرونی ساختمان یکی از اولین و مهم‌ترین جنبه‌ها برای جلب توجه و جذب نگاه‌های عابرین است. این ظاهر اولیه ساختمان، نقش اساسی در ایجاد تاثیر ظاهری و استفاده از فضای ساختمان دارد. معماران و طراحان با توجه به این مهم، به دنبال روش‌ها و استراتژی‌های بهتری برای ایجاد و بهبود نمای خارجی ساختمان‌ها می‌گردند.

با توجه به اصول و تکنیک‌های طراحی همچون تعادل، تنوع جزئیات، هماهنگی و استفاده از متریال ساده ولی نوین، می‌توان انواع نماهای ساختمان را زیبا و جذاب به نمایش گذاشت.

تعادل در استفاده از عناصر مختلف مانند رنگ‌ها، بافت‌ها و اندازه‌ها به چشم می‌آید. همچنین، تنوع و تفاوت در جزئیات از جمله کنده‌کاری، نقش‌برجسته و جزئیات منحصر به فرد می‌تواند جلب توجه و جذابیت نمای بیرونی ساختمان را افزایش دهد. هماهنگی و تناسب بین عناصر مختلف همچنین به ساختمان زیبایی و جذابیت می‌بخشد. استفاده از فناوری‌های پیشرفته و مواد نوین ولی ساده نیز می‌تواند نماهای بیرونی ساختمان را به روز و مدرن و شیک کند. از جمله روش‌های بهبود نما می‌توان به استفاده از رنگ‌های جذاب، نورپردازی مناسب و ایجاد الگوها و اشکال متنوع اشاره کرد که تاثیر قابل توجهی در جلب توجه و جذب نظر دارند.

انواع نمای ساختمان

انواع نمای ساختمان جهت طراحی نماهای آپارتمانی، نمای ویلا و غیره در مدل‌های سنگی، چوبی، مدرن و ساده و غیره تقسیم می‌شوند که ما در این قسمت از صفحه خواستار معرفی انواع نماهای ساختمانی بر اساس ظاهر هستیم. انتخاب یک طرح نمای ساختمان زیبا میتواند به ارزش ساختمان شما اضافه کند.

نمای ساختمان قهوه ای چوبی با راه پله و تراس و بالکن
نمای ساختمان قهوه ای چوبی با راه پله و تراس و بالکن

انواع نمای ساختمان به دسته‌بندی‌های زیر تقسیم می‌شود:

  • نمای آجری
  • سنگ نما
    • سنگ تراورتن
    • سنگ گرانیت
    • سنگ مرمریت
    • سنگ کوارتزیت
    • و سایر سنگ‌ها مانند سنگ چینی، سنگ کریستال و غیره
  • نمای صخره‌ای
  • نمای چوبی
  • شیشه‌ای
  • کامپوزیت
  • سیمانی
  • نمای ترکیبی یا تلفیقی ساختمان
  • نمای سرامیکی ساختمان
  • نمای فلزی
  • نما سبز ساختمان

حال در ادامه به بررسی و معرفی هر یک نیز پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید تا انواع مختلف مدل‌های نمای ساختمانی و آپارتمانی آشنا شوید.

نمای آجری

نمای آجری ساختمان که پرمصرف‌ترین مصالح مورد استفاده در آن آجر است، یکی از انواع نماهای آپارتمانی است که در قرن ۲۱ مورد توجه بسیاری قرار گرفته است و اکثر افرادی که دستی بر طراحی نمای ساختمان دارند از انواع نماهای آجری آپارتمان و ساختمانی استفاده می‌کنند تا بتوانند اثرهایی با جذابیت‌های بصری فوق‌العاده‌ای بسازند از این رو نمای آجری به انواع مختلفی تقسیم می‌شود.

آجر نمای ساختمان به صورت‌های مدرن، ساده، دکوراتیو و سنتی قابل اجرا است که در تمامی موارد ذکر شده، می‌توانید با استفاده ازنمای آجری، اثر جذابی را برای ساختمان خود تولید کنید.

همچنین در ادامه برای شما جدول انواع نمای آجری را تهیه و تنظیم کرده‌ایم که بتوانید در یک نگاه انواع مدل‌های آجر مورد استفاده در نماهای آجری ساختمان را مشاهده نمایید.

لازم به ذکر است که جهت دریافت قیمت روز و لحظه‌ای آجر نیز می‌توانید به صفحه قیمت لحظه‌ای خرید آجر امیران نما مراجعه نمایید.

انواع نمای آجریسبک نمارنگ بندینسبت قیمتی
آجر نسوزمدرنزرد و قهوه‌ایمتوسط
آجر رسیسنتیزرد و قرمزارزان
نمای آجری قزاقیسنتیزرد، قرمز و گلبهیمعمولی
آجر لفتونسنتیزرد و قرمزارزان

نمای سنگ

یکی دیگر از موارد طراحی نمای ساختمان که کاربرد بسیاری نیز دارد و خیلی از طراحان و مهندسان از آن استفاده می‌کنند، سنگ نما است؛ نمای سنگی که از انواع نماهای ساختمانی است در مدل‌های مختلف تولید می‌شوند.

نمای سنگی ساختمان به همان میزان که از کیفیت خوبی برخوردار است، به همان میزان نیز از قیمت بالایی نسبت به سایر نماهای ساختمانی برخوردار است از این رو خیلی از طرفداران نمای سنگی ساختمان، از این نوع نمای ساختمانی به صورت تلفیقی و ترکیبی استفاده می‌کنند.

به طور کلی استفاده از سنگ در نمای ساختمان باتوجه‌به انواع آن در رنگ‌ها و طرح‌های گوناگون، جزو ویژگی‌های خاص طراحی نما ساختمان با سنگ است.

همچنین در ادامه جدول انواع نما سنگ را برای شما تهیه و تنظیم کرده‌ایم تا بتوانید به طور کلی و اجمالی هر یک مشاهده نمایید.

انواع نما سنگ سبک نما رنگ بندی نسبت قیمتی
سنگ نما تراورتن مدرن سفید، قهوه‌ای و کرم گران
نمای سنگی گرانیت قدیمی سبز، سفید، مشکی و قرمز ارزان
سنگ مرمریت قدیمی طوسی، سفید و صورتی معمولی
سنگ کوارتزیت مدرن سفید، مشکی و قهوه‌ای متوسط

نمای صخره ای

نمای صخره‌ای یکی از انواع آجرهای نما است که از خاک نسوز تولید می‌شود و با شکل دهی و فرم دهی شبیه به سنگ‌های صخره‌ای و گیوتین می‌شود از آن به عنوان یک نمای ساختمان فوق جذاب استفاده کرد.

نمای صخره‌ای ساختمان با توجه به طول عمر بالا و کیفیتی که دارد یکی از نماهای آپارتمانی و ساختمانی با دوام است که می‌توانید از آن جهت زیباسازی جلوه بصری ساختمان خود استفاده نمایید. برخی از مزیت‌های نمای ساختمان صخره‌ای شامل مقاومت حرارتی بالا، ضریب انقباض و انبساط بالا در عوامل مختلف جوی همچون برف، باد و باران و ...، استفامت بالا و سایر موارد است.

همچنین نکته جالب توجه نما صخره‌ای، تنوع رنگی بالا این نوع نما است که می‌توانید بسته به مکان و سلیقه مورد نظر خود، بهترین رنگ را انتخاب نمایید.

نما چوبی ساختمان (ترمووود)

طرح نمای چوبی ساختمان همانطور که اسمش مشخص است، به نماهایی می‌گویند که تمام از چوب و یا از طرح چوب در طراحی نمای ساختمانی آن استفاده کرده‌اند و این موضوع جذابیت بی‌کرانی خواهد داشت اما تفاوت در آن است که نمای ترمووود ساختمان با توجه به معایبی نسبت به نمای طرح چوب یا آجر طرح چوب دارد بهتر است قبل از خرید نمای ترمووودی مقاله "مقایسه آجر طرح چوب با ترمووود" را مطالعه نمایید.

رنگ بندی‌های نما چوبی ترمووود محدود بوده و قدرت انتخاب پایینی خواهید داشت.

همچنین جهت مشاهده قیمت انواع آجر طرح چوب می‌توانید به صفحه آجر طرح چوبی نما مراجعه فرمایید.

انواع نما چوبی سبک نما رنگ بندی نسبت قیمتی
نما چوبی ترمووود سنتی سفید، مشکی، سبز و غیره گران
آجر طرح چوب مدرن قهوه‌ای، نسکافه‌ای، نارنجی و غیره معمولی

نمای شیشه ای

یکی دیگر از انواع نمای ساختمان، نمای شیشه ای ساختمان است؛ به نماهایی که بیش از ۶۰ درصد آن از شیشه تشکیل شده باشد، نمای شیشه‌ای ساختمان می‌گویند که جزو مدرن‌ترین نماهای ساختمانی در ایران است و بیشترین کاربرد این نوع نما جهت کاهش حجم صدای بیرون از خانه و عایق کردن حرارت در ساختمان است.

نمای شیشه‌ای به دلیل شفافیت و قابلیت منتقل کردن نور در پروژه‌ها و ساختمان‌های لوکس و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد و یکی از ایده‌های نمای ساختمان با شیشه در ویلاها و باغ‌ها است که جذابیت‌های بسیاری را برای نمای ساختمان شما به همراه دارد و باعث لوکس یا لاکچری شدن ساختمان شما می‌شود.

انواع نمای ساختمان با شیشه را می‌توان به دسته‌های نمای شیشه‌ای بالکن، اسپایدر، کرتین وال، فریم لس و غیره تقسیم کرد.

 

انواع نما شیشه‌ای سبک نما رنگ بندی نسبت قیمتی
فریم لس مدرن رنگ‌های متعدد متوسط
کرتین وال مدرن رنگ‌های متعدد گران
اسپایدر مدرن رنگ‌های متعدد متوسط
بالکن مدرن رنگ‌های متعدد متوسط

نمای کامپوزیت

یکی دیگر از محصولاتی که در نما کاربرد بسیاری دارد، کامپوزیت است؛ اولین بار نمای کامپوزیت در کشور آلمان رونمایی شد که باتوجه‌به کیفیت‌ها و نسبتا مقرون به صرفه بودن و نداشتن محدودیت شاهد رشد چشمگیر استفاده از کامپوزیت نمای ساختمان شدیم.
از این رو نمای کامپوزیت ساختمانی را می‌توان به انواع نمای کامپوزیت پنل معمولی، نانو، رنگی، ضد باکتری، ضد آتش و نمای کامپوزیت طرح چوب تقسیم کرد.
برخی از برند ورق‌های کامپوزیت نما می‌توان از سارای ترکیه، آلومکس آمریکا، آلو سوئیس باند سوئیس، آلو تایل، آلو باند ایران و غیره نام برد که در حال فعالیت و تولید انواع ورق کامپوزیت نما هستند.

انواع نما کامپوزیت سبک نما رنگ بندی نسبت قیمتی
کامپوزیت معمولی مدرن طوسی و مشکی متوسط
نمای کامپوزیت نانو مدرن طوسی و مشکی متوسط
کامپوزیت نما رنگی مدرن قرمز، سفید، سبز و غیره معمولی
کامپوزیت ضد باکتری مدرن سفید، مشکی و قهوه‌ای معمولی
کامپوزیت طرح چوب مدرن قهوه‌ای (روشن و تیره) و قرمز متوسط

نمای سیمانی ساختمان

نمای سیمانی که به انگلیسی به صورت Cement Facade نوشته می‌شود، از نامش پیداست که با چه موادی تهیه و تولید می‌شود از این جهت استفاده از سیمان برای نمای ساختمان هم در کنار این محصول، برخی از محصولات دیگر نیز به آن اضافه می‌شود تا بتوانید نما ساختمان سیمانی بهتری را رقم بزنید.
یکی از مزایای نمای سیمانی آپارتمانی و یا ساختمانی، مقاوم بودن آن در برابر شرایط متنوع آب و هوایی همانند بارون، باد، برف، یخبندان و غیره است و البته لازم به ذکر است که باتوجه‌به مواد تشکیل دهنده نمای سیمانی، مزیت جذاب آن این است که به مرور زمان نسبت به موقعیت آب و هوایی مقاوم‌تر خواهند شد.

انواع نما سیمانی سبک نما رنگ بندی نسبت قیمتی
نمای سیمانی رومی قدیمی سفید، طوسی و مشکی معمولی
نمای سیمان شسته قدیمی سفید، طوسی و مشکی معمولی
نمای سیمانی رنگی مدرن قرمز، آبی، زرد و غیره معمولی
نمای آبساب سیمان قدیمی کرم، سفید و غیره معمولی

نمای ترکیبی (تلفیقی)

یکی از سبک‌های نسبتا مدرن در صنعت ساختمان سازی و طراحی نمای ساختمان، نمای تلفیقی یا نمای ترکیبی است؛ همانطور که از اسم این سبک از طراحی نما ساختمان مشخص است، به نماهایی که با چند مصالح ساختمانی همانند آجر، سنگ، سیمان و غیره  ترکیب می‌شوند و یک نمای مدرن را می‌سازند گویند. اولین نمای تلفیقی (ترکیبی) در ایران در سال ۱۳۷۶ - ۱۳۷۷ شمسی طراحی و اجرا شد که می‌توان آن را نوعی از معماری در ایران دانست.

آزادی عمل بیشتر مهندسان، تنوع بالای طراحی در نمای ساختمان، کاهش هزینه‌های نما و غیره بخشی از مزایای نمای ترکیبی ساختمان است که می‌توانید از این موارد بهره گرفته و بهترین گزینه را برای خودتان انتخاب و خرید نمایید.

انواع نما تلفیقیسبک نمارنگ بندینسبت قیمتی
نمای آجری با سنگمدرنتنوع رنگیبستگی به درصد خرید
نمای شیشه‌ای و آجرمدرنتنوع رنگیبستگی به درصد خرید
آجر طرح ترمووود و سنگمدرنتنوع رنگیبستگی به درصد خرید
نمای بتن و شیشهقدیمیتنوع رنگیبستگی به درصد خرید

نمای سرامیکی ساختمان

یکی از مصالح محبوب در ساختمان سازی، سرامیک است که کاربردهای متفاوتی نیز دارد، یکی از کاربردهای سرامیک در نمای ساختمان است که در طراحی انواع نمای ساختمان از سرامیک نیز استفاده می‌شود؛ به این نماها، نمای سرامیکی ساختمان نیز می‌گویند. یکی از دلایل جذابیت نمای سرامیکی قیمت، کیفیت و دوام آن است. حال سوال اینجا شکل می‌گیرد که نمای سرامیک چیست؟

نمای سرامیک چیست؟ کلمه سرامیک، یک کلمه یونانی است که در یونان به معنای سفالینه است و قدمت آن به ۴ هزار سال قبل از میلاد برمی‌گردد.
نمای سرامیکی علاوه‌بر استفاده در نمای بیرونی ساختمان، برای نمای داخلی منزل، مغازه، دفتر و ... نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و جزو نماهای مدرن است.

انواع نمای سرامیکی ساختمان نیز شامل مواردی همچون نمای سرامیکی طرح سنگ، تراورتن، سنگ آنتیک، سنگ گرانیت، سرامیک طرح آجر و طرح چوب می‌شود.

نمای بایرامیکس ساختمان

نمای بایرامیکس یکی از انواع نما ساختمانی است که از دانه‌های سنگی گرانیتی و مرمری ساخته می‌شود و شکل ملاتی دارد. این نما از ترکیب دانه‌های سنگی و رزین‌های طبیعی و غیرطبیعی به وجود می‌آید و به دلیل تنوع رنگی و بافت مختلف، گزینه‌ای گسترده در بازار ساختمانی است.

این نوع نما قابل استفاده بر روی دیوارهای مختلف از جمله دیوارهای سرامیکی، سنگی، سیمانی و حتی پلاستیکی است. با ۴ مدل میکرو، ریز، متوسط و درشت و بیش از ۲۰۰ رنگ و طرح متنوع، نمای بایرامیکس گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که به دنبال یک نمای ساده، زیبا و مقاوم هستند. این نوع نما از مزایای مقاومت در برابر آب، امکان شستشو، نصب و تعمیر آسان و سازگاری با محیط زیست برخوردار است، اما نیاز به شستشوی مکرر و عدم تطابق با پروژه‌های لوکس از معایب آن محسوب می‌شوند.

نمای فلزی آپارتمان و ساختمان

نمای فلزی ساختمان یکی از انواع طرح نمای ساختمان است در عصر جدید در حال استفاده است البته لازم به ذکر است که نمای فلزی و آهنی از قدیم الایام مورد استفاده قرار می‌گرفته ولی در عصر حال استفاده از آن بیشتر شده است که می‌توانید نمای ساختمان را در حالات مختلف با طرح‌های متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرند. ما چند مدل نمای فلزی آپارتمان و ساختمانی داریم که عبارت‌اند از نمای آهنی، نمای آلومینیومی، نمای مس، نمای فولاد، نمای استیل ساختمان و غیره

البته از لحاظ طرح و شکل نیز به انواع مختلفی همچون نمای دکوراتیو فلزی، نمای مشبک، نمای طرح دار، نمای فلزی استرچ متال، پانچ متال، مش توری یا وایرمش، سه بعدی و غیره تقسیم می‌شوند.

کاربرد نمای فلزی جدا از جذابیت‌های بصری که ایجاد می‌کند بروی ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و خدماتی کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می‌گیرد که می‌توانید برخی از نماهای فلزی را در تصاویر روبرو مشاهده نمایید.

انواع نمای فلزی سبک نما رنگ بندی نسبت قیمتی
نمای آهنی قدیمی رنگ فلز بر اساس حجم
نمای آلومینیومی قدیمی رنگ‌های مختلف بر اساس حجم
نمای مس ساختمان مدرن رنگ مس گران
نمای فولاد قدیمی مشکی و قهوه‌ای متوسط
نمای استیل مدرن رنگ استیل گران

نمای سبز ساختمان؛ یک نمای مدرن و زیبا

یکی از سبک‌های طراحی نمای ساختمان، سبک نمای سبز است؛ نمای سبز ساختمان که یکی از زیباترین نماهای ساختمانی و آپارتمانی است جلوه خاصی را به ساختمان شما می‌دهد. با گذشت زمان و افزایش میزان ساخت‌وساز ساختمان در عصر حال حاضر، باعث افزایش نماهای خشن و سخت شده است که بیشترین موارد مورد استفاده در این نماها سنگ و صلب ساختمانی است که به آن نمای مدرن نیز می‌گویند ولی یکی از مزایای نمای سبز ساختمان ایجاد شور و اشتیاق بیشتر به نمای ساختمان است.

نمای سبز ساختمان و آپارتمان که با انواع گل و گیاه طراحی و اجرا می‌شود نام دیگری را نیز به خود اختصاص داده که به آن نمای گیاهی ساختمان نیز می‌گویند.
در طراحی نمای سبز ساختمان و برآورد هزینه آن بسته به متریالی که انتخاب می‌کنید متفاوت خواهد بود و مدت زمان طراحی و اجرای آن نیز بسته به این عوامل متفاوت است.

یک دیوار به عظمت نمای سبز و گیاه؛ البته لازم به ذکر است که در طراحی نماهای مدرن و ترکیبی می‌توانید علاوه‌بر استفاده از سنگ و آجر، دیواری را مخصوص به نمای سبز و گیاهی خود اختصاص دهید.

انواع نمای سبز ساختمان سبک نما
نمای سبز مستقیم با پوشش گیاهی کاشته شده در خاک مدرن
نمای سبز مستقیم با گیاهان ریشه دار در جعبه مدرن
نمای سبز غیر مستقیم با پوشش گیاهی کاشته شده در خاک مدرن
نماهای سبز غیر مستقیم با گیاهان ریشه دار در جعبه مدرن

انواع سبک نما ساختمان و آپارتمان در ایران

انواع سبک نما ساختمان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود که هر کدام کاربرد خود را دارند، هرچند هر سبک نمای ساختمان برای نمای بیرونی ساختمان و آپارتمان مزایا و معایب خود را نیز دارند ولی به طور کلی معروف‌ترین انواع سبک نما آپارتمان و ساختمان سبک رومی، نما اسلامی، سبک کلاسیک و نئوکلاسیک، مدرن، سنتی و قدیمی، گوتیک و غیره است.

برای انتخاب این موضوع که کدام نما بهتر است و کدام یک بیشترین کاربرد را برای شما دارد می‌توانید راجع‌به هر یک اطلاعاتی را در ادامه به دست آورید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

اگر بخواهیم به طور مختصر راجع‌به معروف‌ترین سبک نمای ساختمان در ایران، یعنی سبک رومی نما ساختمان صحبت کنیم باید بگوییم این سبک همچون سبک کلاسیک عموما از متریال‌های سنگی استفاده می‌شود که شباهت زیادی به نمای کلاسیک دارد و از معماری روم و یونانی در این طرح ایده برداری کرده‌اند؛ سبک رومی نما آپارتمان و ساختمان یکی از سبک‌های لوکس و لاکچری شناخته می‌شود که دارای تزئینات بیشتری نسبت به سایر نماها دارد. حال در ادامه مسلما هر یک از سبک‌های نما ساختمان را برای شما مطرح کرده و راجع‌به آن توضیحات مختصری را ارائه خواهیم داد.

سبک مدرن نما در طراحی ساختمان

یکی از انواع سبک نما ساختمان، سبک طراحی مدرن ساختمان است که کاربرد بسیاری در نمای بیرونی ساختمانی دارد و این روزها به عنوان رایج‌ترین سبک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به گفته کارشناسان و عموم مردم این سبک طراحی نما به عنوان نمایی که آرامش می‌دهد منتخب شده است.

یکی از مزایای سبک طراحی نما مدرن ساختمان استفاده مصالح مختلف به صورت تکی و ترکیبی است که می‌توانید با مصالح مختلف آن را ادغام نمایید و یک نمای ترکیبی زیبا برای نمای بیرونی ساختمان و آپارتمان خود طراحی و اجرا نمایید.

همان‌طور که قبلا در مطلبی راجع‌به ایده‌های طراحی نما ساختمان گفته‌ایم می‌توانید از سبک طراحی نما مدرن و ایده‌های آن استفاده نمایید و البته لازم به ذکر است که مفهوم اصلی سبک طراحی نمای مدرن ساختمان از خطوط افقی و عمودی است که این سبک نما متشکل از مکعب مستطیل‌های پر و خالی است.

عمده متریال‌های مورد استفاده در سبک طراحی مدرن شامل شیشه، بتن، سیمان، آجر، کامپوزیت، سنگ و غیره است.

سبک کلاسیک نما در طراحی ساختمان

سبک کلاسیک نمای ساختمان، یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین سبک‌های معماری در دنیاست. این سبک، بازتابی از زیبایی و اصالت گذشته را در خود دارد و معماران برجسته از قرون گذشته از آن الهام گرفته‌اند. ساختمان‌هایی که به سبک کلاسیک نما ساخته شده‌اند، به لحاظ ظاهری بسیار زیبا و شیک بوده و با جزئیات دقیق و فریم‌های چشمگیر خود، هر ناظری را مبهوت می‌کنند.

سبک کلاسیک نما در ساختمان‌ها از مصالح با کیفیت بالا استفاده می‌کند، از جمله سنگ‌های طبیعی، آجر و چوب. نمای ساختمان با استفاده از عناصر زیبا و خطوط منحنی، یک احساس ارامش و الگویی کلاسیک ایجاد می‌کند. ستون‌ها، پیلون‌ها و تراشهای فریمی، جزئیات مهمی از این سبک معماری را تشکیل می‌دهند.

به طور خلاصه، سبک کلاسیک نمای ساختمان با طراحی‌های منحصر به فرد، جزئیات دقیق و زیبا، و استفاده از مصالح با کیفیت، به همراه سبک نمای کلاسیک در داخل ساختمان، تجربه‌ای بی‌نظیر و شگفت‌انگیز را برای هر کسی ارائه می‌دهد. اگر به دنبال زیبایی و زمان‌بندی معماری کلاسیک هستید، ساختمان‌های سبک کلاسیک نما بهترین گزینه برای شما خواهند بود.

نوع سبک نمای کلاسیک مزایا معایب
سبک نمای دوره رنسانس زیبایی بی‌نظیر، استفاده از جزئیات فریمی، هنر و اصالت هزینه بالا، نیاز به تخصص معماری و طراحی دقیق
سبک نمای باروک جزئیات غنی و منحصربه‌فرد، استفاده از طرح‌های هندسی و خطوط منحنی پیچیدگی طراحی، نیاز به مهارت صنعتی و کاردستی بالا
سبک نمای نئوکلاسیک ترکیب زیبایی کلاسیک با نوآوری‌های مدرن، سادگی در طراحی محدودیت در استفاده از جزئیات و تزئینات
سبک نمای پالادیوم تمرکز بر سادگی و تقارن، ظاهری باریک و منحصربه‌فرد محدودیت در تنوع طراحی و جزئیات کمتر

سبک مینیمال نما در طراحی ساختمان

سبک نمای مینیمال یک استایل طراحی است که بر اصل سادگی، تمیزی و کاربری تمرکز دارد. این استایل طراحی با استفاده از رنگ‌های کم و آرام، خطوط ساده، استفاده محدود از تزئینات و استفاده بهینه از فضا، تلاش می‌کند تا ظاهری ساده، اما زیبا و کاربرپسند ایجاد کند. در نمای مینیمال، تمرکز بر روی عناصر اساسی و ارزشمند، و کاستن از اجزای زائد و غیرضروری وجود دارد، تا یک ظاهر ساده و ارتباطات موثرتر را فراهم کند.

در نمای مینیمال از متریال های محدودی استفاده می شود تا از تزئینات اضافی جلوگیری شود و سادگی و خط و خطوط نما حرف اول را در آن میزند. با وجود اینکه این نما یک نمای هنری ساده و زیبا در دنیا شناخته می شود ولی در ایران طرفداران زیادی ندارد.

سخن پایانی نمای ساختمانی و آپارتمانی

نمای ساختمان معمولا به یک ضلع یا چند ضلع ساختمان که جلوی ظاهری بنا است گویند؛ نماهای ساختمانی و آپارتمانی یکی از مواردی است که از طراحی کلی سازه جداناپذیر است و در آن می‌شود هنر و خلاقیت یک معمار را مشاهده کرد همچنین همین موضوع، معیاری جهت اهمیت دادن و زیبایی شناختی نمای ساختمان است که از دید خریداران ایرانی حائز اهمیت است.

درنتیجه اجرا و طراحی یک نمای ساختمانی با دقت می‌تواند یک ساختمان کارآمدتر برای مالکان و ساکنان ایجاد کند؛ البته لازم به ذکر است که این موضوع قدرتی دارد که عملکرد یک ساختمان را می‌تواند تغییر بدهد. نماهای ساختمانی یک رابط بین فضای داخلی و خارجی ملک است که به عنوان یک پوسته نقش مهمی در تبادل گرما، نور و هوا ایفا می‌کند با این حال عملکرد آن بستگی به نحوه صحیح نصب و اجرا آن به همراه مصالح انتخابی دارد.

ما در این صفحه از سایت امیران نما سعی کردیم تعریف کنیم نمای ساختمان چیست و به معرفی انواع نمای ساختمان نیز پرداخته‌ایم؛ انواع نمای ساختمان بسته به مدل‌های موجود به ۸ دسته نمای آجری ساختمان، سنگ نما، نمای ضخره‌ای، چوبی، شیشه‌ای،کامپوزیت، سیمانی و تلفیقی تقسیم می‌شوند.

مبحث مهم دیگری که در این بخش از امیران نما به آن پرداخته‌ایم، موضوع مقایسه قیمتی انواع نمای ساختمان است که جذاب‌ترین و ارزان‌ترین نمای ساختمان، نمای آجری است که البته جزو مدرن‌ترین نماهای ساختمانی نیز محسوب می‌شود و گران‌ترین نمای ساختمانی نیز نمای شیشه‌ای و سنگی است.

 

منبع برخی از متون : ویکی‌پدیا

سوالات متداول درباره نما ساختمان و آپارتمان

نمای ساختمان چیست و چه کاربردی دارد؟

نمای ساختمان به بخش خارجی و رویه‌ی بیرونی و ظاهر یک ساختمان اطلاق می‌شود که شامل دیوارها، پنجره‌ها، درب‌ها، رنگ و مواد ساختمانی است. هرچه نما جذابیت بیشتری را داشته باشد در خرید و فروش ملک کمک شایانی می‌کند از این رو بهترین و بیشترین کاربرد نمای ساختمان در جذب خریداران و شیک کردن ساختمان است که می‌توانید از مدل‌های مختلفی در این راستا استفاده نمایید و بسته به سلیقه خود و معمار طراحی و اجرا نمایید.

انواع نمای ساختمان به چند دسته تقسیم می‌شود؟

انواع نمای ساختمان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود برخی از این مدل‌های نما ساختمان نیز شامل نمای فلزی ساختمان، نمای آجری ساختمان، نمای سنگی ساختمان، نمای سبز ساختمان و آپارتمانی، نما شیشه ای ساختمان، نمای سیمانی، کامپوزیتی و غیره می‌شود که ما در این صفحه به بررسی کامل انواع نمای ساختمان و ایده‌های طراحی هر یک به همراه نمونه عکس پرداخته‌ایم.

۵/۵ - (۲۸ امتیاز)

1 دیدگاه

  • سلام من یک معمار هستم مرتب‌ترین و منظم‌ترین سایتی که برای نمای ساختمان مطالعه کردم سایت شماست. طراحی های نماهای سایت شما خیلی زیبا و منحصر به فرد بودن. لطفا عکس و تصاویر نماهای یک و دو طبقه و ویلایی لوکس را بیشتر روی سایت قرار بدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *