۴٫۷/۵ - (۳ امتیاز)

آجر فشاری، همان آجر گری است که در قدیم برای طاق زنی، دورچینی پی و دیوارچینی مورد استفاده بود. آجر فشاری به آجر زبره نیز معروف می باشد و مواد تشکیل دهنده آن نوعی خاک رس می باشد.

آجر فشاری چیست؟

آجر فشاری یا آجر گری یکی از انواع آجرهای قدیمی می باشد که اکثرا از آن به عنوان دیوار چینی پی ساختمان، دیوار چینی دور انواع چاه ها، ساخت دیوارهای باربر و تیغه های آجری از آن استفاده می شود، ضمن اینکه به آن آجر زبره نیز می گویند. آجرهای فشاری معمولا به رنگ زرد و یا نخودی رنگ می باشند.

آجر فشاری

روش های تولید آجر فشاری

آجرهای فشاری عمدتا به روش سنتی و در کوره های سنتی آجرپزی تولید می شوند. و رنگ زرد آن بدون هرگونه افزودنی و بخاطر نوع خاک و فرآبند تولید آن می باشد. مواد اولیه در تولید آجر فشاری خاک رس و آب می باشد که به آن خشت نیز می گویند.

در گذشته این نوع آجرها را به صورت ۱۰۰% دستی تولید میکردند و با خشت زنی در قالب ها و در ادامه با پخت در کوره فرآیند تولید آن تکمیل می شد. اما امروزه به صورت مکانیزه و کاملا ماشینی تولید می شوند.

موارد کاربرد آجر فشاری

  • دیوارچینی دیوارهای باربر و حمال
  • دیوارچینی دیوارهای جدا کننده
  • طاق ضربی
  • دیوار دور چاه های آب
  • پی سازی فوندانسیون ساختمان
  • به صورت برش خورده و چرکتاب شده به عنوان آجر نما برای نمای ساختمان

امروزه با روی کار آمدن مصالح سبک و مدرن در صنعت ساختمان، به ندرت از این نوع آجر استفاده می شود.

ابعاد و مشخصات فنی آجرفشاری

اندازه و سایز این نوع آجر به صورت متداول ۵٫۵*۲۲*۱۰ سانتیمتر می باشد. یعنی طول آن ۲۲ سانتیمتر، عرض آن، ۱۰ سانتیمتر و ضخامت آن ۵٫۵ سانتیمتر می باشد. وزن هر عدد آن فشاری چیزی در حدود حداقل ۲٫۴ کیلوگرم! می باشد که به نسبت نسبت به سایر آجرها بالاتر می باشد.

معایب: وزن خیلی زیاد این نوع آجر (آجر توپر) - پایین بودن خاصیت عایق حرارتی و صوتی - بالا بودن انبساط این نوع آجر (ترک خوردن بهنگام تغییر فصل) - آجر فشاری در برابر زلزله و ارتعاشات بالا مقاوت بالایی ندارد.

مزایا: بالا بودن مقاومت فشاری به نسبت آجر سفال و بلوک های سیمانی - جذب آب بالا (مناسب کرسی چینی) و افزایش استکام سازه - قیمت بسیار مناسب

تعداد آجر فشاری (گری) در هر تن

به طور معمول در هر ۱ تن، حدود ۵۰۰ عدد آجر فشاری جای می گیرد.

قیمت هر تن آجر فشاری

خوب است بدانید، قیمت آجر فشاری دانه ای محاسبه نمی شود و این آجر به صورت تنی به فروش می رسد. قیمت هر تن آجر فشاری در شهر های مختلف متفاوت می باشد. برای مثال هزینه خرید آجر گری در شهر تهران، قم، ملایر و یزد تفاوت هایی داد. دلیل این تفاوت در قیمت مربوط به ابعاد و چگالی هر آجر می باشد.

قیمت آجر فشاری دانه ای

به طور میانگین قیمت هر عدد آجر فشاری در سال ۱۴۰۲ از درب کارخانه ۱۵۰۰ تومان است. در نظر داشته باشید: قیمت آجر فشاری دانه ای محاسبه نمی شود و باید به صورت تنی و  بر اساس وزن آن و هزینه حمل آن محاسبه شود.

روش های خرید و استعلام قیمت آجر فشاری

عمدتا این نوع آجر به صورت تنی به فروش می رسند. یعنی واحد اندازه گیری آن تن می باشد و کمتر به صورت عددی محاسبه می شوند. قیمت آجر فشاری بالا نمی باشد و هزینه های تولید کنندگان آن از طریق دریافت هزینه حمل به دست می آید. شرکت های متعددی در زمینه تولید آجر فشاری در شهرهای مختلف کشور وجود دارند که برای خرید آن می توانید با آن ها تماس بگیرید.

ظرفیت خودرو های مختلف برای حمل آجرهای فشاری

تعداد آجر فشاری قابل حمل با تریلی ۱۸ چرخ: ۱۲ هزار عدد

تعداد آجر فشاری قابل حمل با ۱۰ چرخ: ۷ هزار عدد

تعداد آجر فشاری قابل حمل با تک ۱۰ تن: ۵ هزار عدد

تعداد آجر فشاری قابل حمل با نیسان وانت: ۱ هزار عدد

توصیه می شود از کامیون های کمپرسی و از این سبک ماشین ها که کار تخلیه آجر را ساده تر میکنند برای بارگیری آجرهای فشاری استفاده شود.

کامیون حمل آجر
کامیون حمل آجر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *